Pages

Monday, 4 July 2011

Penantian satu PENYIKSAAN!!!

OMG !!! Hanya tinggal 11 hari sahaja lagi dari sekarang. Nervous, panik, gusar, takot..semua ada. Macam mana ni.??? Alamak!! Huh. Tak mau! tak mau! tak mau! Kalau tak mau tahu semua tu boleh tak?? Kiter cuma reti jawab Exam je, kiter tak reti benda ni semua. Sebab tu mak kiter je yang urus mende ni semua. Apa yang mak kiter nak itu yang kiter buat. Mak suruh basuh pinggan, kiter basuh... Mak suruh kiter lipat kain, kiter lipat... Mak nak kiter masuk matrik, kiter ikut. Mak pesan jawab exam elok-elok, kiter jawab elok-elok. Tapi.... bila mak tanya 'Na nak jadi nape ekgi?? (cita-cita)' Hah...?? hurm.....'Dop ahu'. Soalan itu kiter tak leh nak jawab. Memang dulu duk heboh satu sekolah, satu FB, satu MYSPACE yang anak En.Mokhtar ni nak jadi PAKAR MATA yang berjaya satu hari nanti. Kononlah nak jadi PAKAR MATA sebab dulu selalu sakit mata, power cermin mata pun selalu naik. Tak pernah nak turun-turun. Ingatkan nak lah simpan impian nak jadi PAKAR MATA, mana tahu kot-kot satu hari nanti anak En.Mokhtar boleh cipta satu alat khas untuk golongan yang bermata 4 ni untuk tidak bergantung harap dengan sebarang cermin mata atau contact lens lagi ke. hehe. Konon je lah...


Sekarang macam dah pudar je semangat untuk kearah tuh. Macam mana nak jadi PAKAR MATA kalau tengok mata orang lain merah sikit dah kecut perut. Tak jadi dah lah. Angan-angan je lebih anak En.Mokhtar yang sorang ni. Tapi... tak lama sahaja lagi kiter bakal tahu keputusan...jeng-jeng-jeng!!
Keputusan UPU lah. Takot maaa!!. Bukan kiter yang isi pun borang UPU ni. Semuanya mak kiter yang isi. Nak tahu apa yang Pn.Norhidayat ni letak:

1.Farmasi
2.Farmasi
3.*******
4.*******
5.*******
6.*******
7.Optometrist
8.Optometrist.


Yang pilihan 3-6 tu dah lupa daa.. I'm sorry(pinjam ayat AMIR ML^_^)  Semua berkaitan dunia sains kan. 1 apa pun course yang mak kiter minta tak kena dengan ilmu SAINS FIZIKAL dekat matrik kan. Dah tu yang mak kiter nak. Kiter ikut je lah. Kaf Ba Ro Kaf Alif Ta Nun orang tua-tua cakap. ^_^. 15 Julai 2011 kiter akan tahu course apa yang kiter dapat. Harap-harap bukan pilihan ke-7 dan ke-8 sudah. Boboy tatooott!!!

p/s: Kalau boleh tak nak yang 7-8 tuh. Aci tak?? Boleh lah CIK UPU... CIK UPU kan baik..comey...cun..bijak..pandai...(boleh pulak main bodek-bodek. tak malu betol anak KAK YAT ni!)

Sekian,

4 comments:

Shuk_ArChie said...

Sama la awak... Shuk pon dok tgh tunggu ni... tapi shuk x sabaq sangat2 nak tau dpt mana & kos pe... Upu Suck! huhu.. ayat marah sbb lambat sgt... i wish you have a good luck ;)

Nor Shazana said...

sobo jela kan... =)

atien said...

gud luck dear..insyaAllah awk akan berjaya

Nor Shazana said...

amin.. =)