Pages

Saturday, 15 October 2011

ANP and MOSSE!

Fuhhhh.. Legaaaa!!!! Alhamdulillah berjaya jugak jawab soalan ANatomy and Physiology dengan jayanya! Pergghhhh!! Macam confident je jawab kottt..!!! Padahal semua jawapan main jawab ikut arah peluru perpandu je.. muahaha... Tak larat weyhhh... 100 soalan kot! Nak pengsan lapan puloh saat.. First time aku jawab soalan sebanyak ni. Memang pecah kepala otak den duduk dalam dewan peperiksaan tu.. Nasib baik ada pilihan jawapan.. Boleh jugak berlagak nujum pak belalang sebentar!


Dari pukul 8 sampai 11pagi. Lama tuhhhh... 3 JAMMM!!! Tapi 1 jam yang terawal tu bukan dihabis kan dalam dewan peperiksaan..tapi dihabiskan di tepi dewan cuma! Duduk terlenggok ramai-ramai macam pelarian! Dah tu.. orang yang sepatutnya datang bukak pintu dewan peperiksaan datang lambat! Pukul 9.05pagi baru bukak. Memang tak HOT manalah kitorang jawabnyerr..!!! Daripada niat ikhlas nak jawab exam terus jadi tak ikhlas. Padan muka!




Kitorang sepatutnya pukul 10pagi dah boleh keluar dewan tau! Isykk... Geram betol! Pukul 10 pagi budak-budak OPTOMETRY sepatutnya ada MOSE hari ni.. tu yang gaduh-gaduh nak kena datang awal exam.. nanti leh balik awal.. Tup..tup.. Bila kitorang datang awal..pintu pulak tak nak bukak.!!! Sampaikan habis je exam..kitorang terus lari-lari menuju ke lokasi yang MOSSE tersebut.. 7 buah universiti yang terlibat dalam MOSSE ni. Of courselah MOSSE ni penting!!! Dan kebetulan pagi ni kitorang ada aktiviti senam aroebik, explorace serta sukaneka. Dan aku jugak diberi tanggungjawab untuk menjaga check point 3 untuk explorace! Check point dimana bertujuan untuk meningkatkan kebolehan body language seseorang! Muahahaa.. memang lawak habis weyh.. Sampaikan aku tak sampai hati nak gelak kuat-kuat depan diorang. *GBM sememangnya pemalu..=p




Mula-mula yang sampai ke check point 'body lang.'
1. MSU
2. SEGI
3. UKM
4. TWINTECH
5. UIA




UITM?? Kitorangkan tuan rumah.. So, kitorang diharamkan daripada menyertai aktiviti ini.. Kalau tak.. kompen-kompen kitorang menang kan.. hehe.. Kenkadang aku kesian juga tengok diorang ni.. Tersesat.. Tak tahu arah mana check point yang seterusnya..Almaklomlah..Puncak Alam ni kan luasnya macam zoo besarnya.. Tapi.. nasib baik aku ni jenis yang tak boleh tengok orang susah.. 'Piss-piss.. kenyit-kenyit mata..' dan mereka terus senyum-senyum paham dan berkata 'Yeay! thank YOU kak!!!' Hamboiiii... 'Kakk???!!!' Tua sangat ke aku ni? Kessssssokkkkk.. hati cheq tau.! Cheq muda lagi lah U!!! Haipppp.!




MOSSE
Malaysian Optometry Students Sport Event


(p/s: nanti GBM update untuk event petang ni dan esok dalam entry yang seterusnya yerr.. TUNGGUUU!!!^_^)


Sekian,

5 comments:

Nur Zafirah said...

TWINTECH laaa yang kolej swasta tu haha

Gadis Berkaca Mata said...

Oh ye ke? hehe.. XIEXIE! tibe2 air masuk dalam semut.=p

Gadis Berkaca Mata said...

Oh ye ke? hehe.. XIEXIE! tibe2 air masuk dalam semut.=p

SoLy SoLicious said...

tang UKM tu, nnti higlight sikit na..heee

Gadis Berkaca Mata said...

hehe.. tahu dah.. cik ss kan penuntut setia ukm. tu yang tengok bdk ukm ingat kat cik ss tdi..=)