Pages

Thursday, 22 November 2012

Belajar untuk meneroka

Meneroka atau menjahanam?

Arghhh.. lantaklah.. hidup perlukan pengorbanan bukan? Kalau diri tak sanggup untuk ambil risiko sampai bila nak maju? Take note GBM! Berani kerana benar.. takut kerana jahanam. *Fuh.. kasar derr..

Menggunakan seketol skru berwajah serius sambil kening berkerut-kerut.. maka proses itu pun bermula.. BISMILLAHIRAHMANIRAHIM.. 


Nampak macam oke kan? Tadaaa.. Ayuh bersilat mata..!!!




















*
*
*
*
*



Toinkkk..















*
*
*
*
*
*
*
*



Toinkkk.. toinkkk.. 



Hasilnya.. Habiss... jahanam derr! Inilah dinamakan hilang kewarasan akal buat sesaat. Aku ngantuk mata terlampau time ni. Lalu aku pun pisahkan mata ke-2 aku ni dan letakkan atas note. Otak tak sempat nak proses maklumat tangan aku dah menggatal ambik skru dalam pensil cases lalu digodek dirobek sepenuh hati.. Lalu terkeluarlah ia (lens).. terpisah dari sarangnya setelah hampir 3tahun lebih melekat bersama. Akhirnya..akhirnya.. akhirnya!!! Clash jugak ko wahai cermin yang tak nampak muka. 
Penuh daki-daki berserikan kulapok kehijau-hijauan.. Oh, memang sungguh "indah" permandangan itu sehinggakan tekak turut merasa loya. 


Demi mu oh.... masa depanku.. optometrist... ku aplikasikan segala apa yang lecturer ajarkan... Walaupun hakikat yang perlu dialamiku adalah kesan calar-calar pada frame akibat gelojoh nak bukak skru.. HAHHHH.. PADAN MUKA!

Tanpa halangan, matlamat bukanlah suatu impian” ~Osman Affan

Sekian,

6 comments:

yana aina said...

hehehhhh moga2 spec tue dpt membantu membaca note kamu ^^

Mohd Lokman Bin Ramli said...

ok lagu kan cermin mata tu??

GBM said...

@yana
InsyaAllah.. mmg spect tu sudah banyak menyumbang bakti.

@Mohd Lokman
Aisyhh.. mesti la oke.. kalo tak nangis airmata darah la jawabnye.. hihi.

chEntA said...

tercabut sudah..=)

Nurfatin Atikah said...

itu tanda2 utk beli spek baru tu GBM.. ;)

Gadis Berkaca Mata said...

Opppss. Sy rasa perlu sedikit pembetulan pd ayat itu. "Itu tanda2 nak suh vip tolong sumbangkan dana spect br utk gbm." Hihi. Br betol!