Pages

Wednesday, 13 February 2013

Hari Bahagia


Apabila 2 insan memilih jalan yang halal untuk melabuhkan cintanya, maka disitu letaknya keberkatan Ilahi. Alhamdulillah minggu lalu aku memang full attend with a lot of nasi minyak ceremony atau dengan kata lainnya kenduri kawen. Perut kenyang, hati riang, mata tertutup, bantal tersorong. Sebab tu blog tak terupdate. hihi. 

Ini adalah pengalaman pertama aku menghadiri kenduri kawen tanpa mak ayah disisi tapi diganti dengan teman persekolahan. Macam mana perasaan? Oh.. that was totally different!! Bukan apa. kalau aku pergi dengan family,ayah takpun kakak aku yang sibuk-sibuk nak ambil gambar.. depa ni selalu amek port bahagian depan-depan kalo boleh nak duduk depan-depan dengan pengantin. Aku? Yang bahagian ruang kosong yang tak berapa orang nak duduk, dekat situ lah tempat aku duduk.. pengantin pun nampak sipi-sipi je. Kesian..kesian..kesian. 

Apabila kehadiran family diganti dengan teman persekolahan disisi maka tanggungjawab untuk menjadi mamarazi tu secara automatik tergalas dibahu aku. Port aku? Semestinya tidak lagi di belakang tau hujung-hujung penjuru.. tetapi betul-betul bersebelahan dengan pengantin. Baru syok nak amek gambar. 

Irah- 8/2/2013

K.wany- 11/2/2013

Tangan kanan kamera.. tangan kiri handfone. Maka gambar yang terhasil lintang pukang sebab tak tahu nak fokus yang mana. Tu lah.. tamak haloba sangat. Ala.. aku bukan apa.. nanti kalau amek ikut fon nak whatsapp dekat kengkawan senang.. Kalau amek ikot kamera, transfer ke laptop best tengok. Clean and clear. Memanfaatkan teknologi sepenuhnya. Pandai tak? =p

Irah seperti yang tentera gambar bertarikh melangsungkan pernikahan lebih awal daripada k.wany. Tetapi baik Irah, Kwany mahupun aku tetap masih dalam lingkungan umur yang sama iaitu 21 tahun. *Errk.. okey takde kaitan pon. 


Pengalaman melihat majlis akad nikah secara dekat memberi pengalaman baru buat aku. Aku pulak yang naik nervous. Selama ni ada jugak tengok dekat.. tapi melalui medan tv takpun utube jer uolls.. Alhamdulillah, kali ni Allah mengizinkan aku untuk menonton secara dekat terang lagi jelas lafaz akad rakan baikku. Cedok pengalaman orang.. esok-esok mana tahu 'terrjadi' pengalaman sendiri. =p


Irah & Nazli


Kwany & Hariz
Alhamdulillah..selamat sudah dua pasangan yang merupakan ex-classmate ketika aku di tingkatan 5 bergelar isteri kepada masing-masing. Semoga menjadi isteri yang solehah, dan ibu kepada anak-anak yang soleh. Maka frust menunggenglah para syaitan melihat 2 ikatan yang suci terjalin atas dasar kecintaan kepada Ilahi. Barakallahu lakuma. =))


Pengantin malu-malu cat saat photographer suruh pengantin lelaki suapkan pengantin perempuan. Bila photographer mintak si ayah mertua suapkan si ibu mertua barulah si pengantin lelaki dapat keberanian. Pakai tangan.. romantik sungguh. Pengantin perempuan masih segan-segan.. Pipi yang sedia ada merah bertambah merah jadinya. =))




Seperti biasa- credit to my driver si Nadiah Nordin dan beliau masih Single.
*Dah promote ni.. blanje hot plate ah lepas ni. hihi

Majlis perkahwinan mereka ni dah jadi majlis reunian plak. Semua berkumpul melihat rakan satu sekolah di nikah dan di sandingkan. Setelah hampir 4 tahun meninggalkan alam persekolahan.. akhirnya kami berkumpul kembali. Double S. Sweet dan Seronok! Semua kacak-kacak, cun-cun. Makin bergaya sekarang. Sekali tengok tak cam, dua kali tengok kabur-kabur, tiga kali tengok.. barulah.. "Oooo...dye ni ke..."










Kepada Irah dan pasangan serta Kwany dan pasangan;


Aameen. 





credits pic: FB fatin & afiq. *Sorry der, gua pinjam gambar jap. =p


Sekian,

4 comments:

ku-cit said...

cantik gambar2 tu...da bole jadi camerawoman ni...

Gadis Berkaca Mata said...

Camerawomen? Boleh lah.. stakat gune modal camera fon je. Pun dah boleh kan? Hihi

Faizul Osman said...

sweet kan diorg?? dah tamat zaman bujang...

Gadis Berkaca Mata said...

a'ah. sangat. =)