Pages

Monday, 19 August 2013

Wide Shawl

Biarlah orang nak cakap aku cerewet ke apa. Tapi prinsip aku 'comfort first' baru beli. Comfort dari segi keselesaan jasmani dan rohani. Cantik di pandangan Allah baru cantik dimata manusia. tak gitu? :))

Aku bukanlah seorang pemakai shawl yang tegar. Aku pakai shawl hanya untuk certain-certain event/hari/tempat/masa. Sepanjang kuliah meme haremm lah nak belit-belit bagai. Memang tak lah. Kelas dari padi sampai petang. Rest cuma 1 jam. Makan dan solat. Masa untuk membelit sangat suntuk. So, terkubur je la hasrat nak bergaya disaat kuliah mahupun lab. kesnya: masa sangat jeles!


Susah. memang susah nak dapatkan shawl yang menepati prinsip aku. dah banyak kedai yang diziarahi memang satu pun tak menepati kehendak aku. Corak cantik tapi tak cukup panjang. Kain best tapi corak pulak tak kena dengan baju. Hari tu aku terlebih rajin. seminggu sebelum raya. dah sorang-sorang dekat rumah tak tahu nak buat apa godek-godek fb jumpa satu page yang menjual shawl secara on9. Cantik. dual tone. Macam macam colour ada.


Sister yang aku contact tu pun mesra alam je. Macam macam tawaran yang dijanjikan. Labuh, cover depan, cover belakang, diskaun kalau beli 2. Deal! aku terima. Ni adalah kali pertama aku membeli secara on9 dan membank-in juga secara on9. mintak tulun kakak. hihi. jakun. mane aku reti mende-mende gini. Khidmat dia sepantas kilat. sungguh. tak tipu. sister ni inbox aku katanya petang semalam dah pos. siap bagi code apetah. tengah tengah chat tetibe mak balik kerja cakap, ni ada bungkusan pos laju dah sampai. Perrrgghhh. panjang giler umur shawl ni! Tergangga doploh saat.


Aku beli random je ni. 2 helai. Choc-purple dengan pinky-blue turqoise. Ikut kaler yang berkenan dihati. Masa ni ingat tak ingat pun warna baju. Tup tup tengok boleh match dengan banyak baju. Comel pulak tu warna dia. Keselesaan? First class. :))



Raya first


Raya second
Raya third
Raya fourth
Raya second. third. fourth semuanya aku gunakan shawl yang same. Maka tertipulah kome-kome yang melihat. Busuk? Ala tak pe.. biase diala busuk skit-skit. sapu bedak wangi balik. hihi.


Sape yang berminat boleh la usha page: sakuracollection.



p/s: kedit to youtube tutorial atas ilham penggayaan shawl. :))


Sekian,

2 comments:

nur fadhilah said...

mekna beli yang halfmoon double layer oversized tu ke?

Gadis Berkaca Mata said...

kte xbeli halfmoon. kte beli oversize shawl