Pages

Thursday, 18 August 2011

Mengimbas Nostalgia di..

Semester pertama kami di Kolej Matrikulasi Kedah sangat bermakna! Bukan bermakna sebab apa pun.. Sebab kami first time jumpe 'mende' nih:



Canggih beb! ^^,

Gua cakap sama lu beb.... punyalah excited 'budak-budak' ni bila jumpa 'mende' nih. *termasuk aku lah kott..muahahaha.. Hampir setiap petang pergi beriadah guna 'mende' nih. Sampaikan berebut-rebut.!!! Dengar je bunyi azan asar..terus sembahyang.... Sanggup sembahyang awal-awal sebab nak berebut naik mende nih beb.. Punyalah excited tak tahu nak cakap!!! Al-maklumlah..kamikan 'budak kampung'... yang ada cuma basikal yang biasa tu je.. yang satu seat tu hahh.. Tak bestlah naik basikal yang satu seat je.. takde teman nak tolong kayuh sama! muahaha..


Excitednye NekC kite nih. -.-

Tu diaaa!!! NekC ni yang paling excited bebenor.!! Cergas semacam bila naik mende nih. Nampak dari segi nama panggilan tu macam mustahil seorang nenek mampu mengayuh 'mende' sebegini yer.. muahaha..




Tengok Mama Mia ni.. cool je.. walaupun shaye tahu yang sememangnya Mama Mia pun teruja dapat naik mende nih. Terbaekk Mama!!! 'Cool' itu ibarat bawang besar... Kalau kiter kupas satu persatu hasilnya akan santek! muahahaha.. *habis benda nak ibaratkan bawang besar. -.-" Seronok bawak basikal dengan Mama. Shaye handle basikal...Mama tulun kayuh!! muahaha.. Fair and Lovely kan! ^_^



Jom kiter tengok gelagat seorang pe'muda' berstatus Nenek menunggang basikal...muahahaha.. *p/s: Nek C ajak Mama Mia dan shaye berlumbe derr..!!! Apalah Nek ni.. Tak baik berlumba-lumba.. Nanti accident  berlanggar kucing lagi macam mana? Mahu tak heboh satu kolej..Hikhikhik..




Tu diaa!! Nenek terhebat di alaf ini! Cayalah!

Nek sudah letih agaknya.. -.-


Gambar Mama Mia 'merempit' tak banyak lah.. sebab shaye yang mengambil gambar..shaye jugak yang handle basikal Mama. Takpe lah ye Mama.. Lain waktu kita 'merempit' lagi. ^_^

(p/s: Kadang-kadang 'merempit' pun salah satu cara yang baik untuk melepaskan tension..)


Menambah pahala di bulan RAMADHAN dengan INI dan INI.TQ:)

Sekian,

7 comments:

SoLy SoLicious said...

kecik3 suke la men basikal..heeee

kisah gadis stay up late said...

mesti best kan dpt naik basikal tu..kami di kmpp pun teringin jgak..aihh..hahaha ^.^

Gadis Berkaca Mata said...

@kisah gadis stay up late
xpe2..nanti dah besar..dah keje gaji besar beli satu main ngan ank neh. hehe ^_^

Cik NurulZaty said...

duk matrik kedah eh dlu

best2 nya naik beskal

amirah said...

malu laa mamazana..huhuu

Gadis Berkaca Mata said...

@cik NurulZaty
yup. matrik kedah. best mase mule2 jelah.. hehe=p

Gadis Berkaca Mata said...

@amirah
mama mia kan suke merempit. muahaha=p