Pages

Saturday, 20 August 2011

Persiapan Syawal

Semalam tak sempat nak update entry baru. Terlalu penat dan agak tidak bermaya...Ni semua gara-gara sawan yang tak berapa nak sawan tulew.. Habis merah macam bijik saga dah hidung cheq ni hahh. Menci Boboi. Al-maklom lew..Raya dah nak dekat..Jadi semua nak kena kemas.. Bilik nak kena bersih..Lantai nak kena mop..Frame-frame nak kena gonyoh kasi hilang semua debu dan kipas nak kena buang semua sawan-sawan tu. Haihhh..



Apa yang penting..!! KERJASAMA!!! Ini yang WONDERPETS tu cakap.. bukan aku. muahaha.. Aku bekerjasama part nak membersihkan sawan pada kipas tu je.. *sawan ke debu eyh? agak keliru disini..-.-" Aku  bukan malas buat ke hape.. kan nanti aku buat lebih-lebih karang ada yang tak puasa sebab kes kena telan penadol pulak. Ayah aku yang bersihkan sawan pada kipas..Aku bersihkan sawan pada lantai.. hehe. Bersihkan sawan pada lantai pun dah pakai tuala lilit satu muka bagai! Last-last... apa pun tak boleh.!! sawan kemana..aku kemana.. Haihhh.. Aku tabik spring arr kat ayah aku. Bersemangat WAJA! Semuanya demi keselesaan para tetamu yang bakal datang beraya nanti. Korang nak tahu tak.? ayah aku pasang kipas baru dekat ruang tamu beb.. Bertuah sape yang datang beraya nanti tau.. Dapat rasa angin pure-pure dari kipas baru package sekali dengan bau kedai giteeeww!! muahaha..



Semalam aku duk rumah pakai skirt labuh je.. Ayah aku suh panjat tangga dia nak hulur besi untuk pasang kipas baru ni lah. Maklumlah..keadaan amat terdesak ketika itu.. Yang ada kat rumah cuma aku, Mak,dan Ayah... Takkan nak suruh mak aku pulak yang panjat kot.. Hehe.. Mak aku kemain risau.. Sebab takot aku tersadung. Nanti karang kipas kemana..Aku pulak kemana.. Haihh.. 'Na, pergi tukar seluarlah dulu!!!' kemain tegas tuh.. Ala..takpe mak.. yang ni lah baru orang panggil 'PEREMPUAN MELAYU TERAKHIR SERBA BOLEH!' Macam hebat je kan.. Padahal turun je tangga terhuyung-hayang..burung-burung siap main-main atas kepala.. Nasib baik bukan tangga tu yang panjat aku.. Kalau tak... Tak beraya lah aku tahun nih. HAIHHH~
*pinjam dari incik GOOGLE..^_^

(p/s: Hari ni mak nak masak ketam masak lomak! Nyum3 ^^.)



Menambah pahala di bulan RAMADHAN dengan INI dan INI.TQ:)


Sekian,

6 comments:

Cik Bell said...

o mak aii tbe2 pulak burung ada atas pale.haha

atien said...

HAHAHA..
okeyh..taun ni ade bau2 kedai...
ni best ni..

Gadis Berkaca Mata said...

Hehe..so ape lagi..jemput2 lah datang berayer. ^_^

amirah said...

pnjat tngga dh lenim mama..>,<

Gadis Berkaca Mata said...

ye lah... hebak ork. Mama mia buleh panjat tangge dop? ke xrok doh. xD

atien said...

hahahahaha...