Pages

Wednesday, 3 August 2011

Pulang cincin ikut adat-Khairul Fahmi Che Mat

Pulang cincin


PULANG...Khairul Fahmi ditemani ibu dan ayahnya di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa, kota Bharu, malam kelmarin.
PULANG...Khairul Fahmi ditemani ibu dan
ayahnya di Lapangan Terbang
Sultan Ismail Petra,Pengkalan
Chepa, kota Bharu, malam kelmarin.
KOTA BHARU: Kontroversi putus tunang penjaga gol skuad bola sepak negara, Khairul Fahmi Che Mat, 22, dengan Aimie Harmelia Mohd Hashumi, 22, hampir menemui noktah apabila hero Harimau Malaya itu mengesahkan akan memulangkan cincin pertunangan kepada keluarga bekas tunangnya dalam masa terdekat.
Khairul Fahmi yang mesra dengan panggilan Apek berkata, pihaknya akan berusaha sebaik mungkin untuk memastikan segala urusan dilakukan mengikut adat Melayu termasuk menyerahkan semula cincin pertunangan yang bakal disempurnakan keluarga angkatnya di Kuala Lumpur.
Bagaimanapun, kata Khairul Fahmi, dia tidak turut serta ketika urusan penyerahan cincin itu kerana terpaksa ke Slovakia beberapa minggu bagi menjalani latihan intensif bersama skuad Olimpik.

“Saya sudah meminta keluarga angkat di Kuala Lumpur menyerahkan cincin pertunangan yang saya terima mengikut adat Melayu sebagai tanda tiada lagi ikatan pertunangan. Selepas ini saya harap tidak timbul lagi masalah lain kerana saya mahu ia diselesaikan secara baik.

“Penyerahan cincin akan dilakukan dalam masa terdekat namun malangnya saya tidak berada di sini kerana terpaksa menjalani latihan intensif bersama skuad Olimpik di Slovakia,” katanya ketika di temui di Lapangan Terbang Sultan Ismail Petra, Pengkalan Chepa di sini, malam kelmarin.


Dapatkan akhbar Harian Metro untuk berita selanjutnya.(p/s: Dulu saya suka baca kisah-kisah tentang mereka di Blog Jejariruncing.. Tak sangka semua ni akan berlaku. Semoga kedua-duanya akan menemui jodoh pasangan yang baik satu hari nanti..amin...)


Sekian,

3 comments:

atien said...

dh xda jodoh..nk wat cmner...

Nor Shazana said...

tu lah. hope diorang dpt jmpe jodoh yg sesuai nanti

cik fa said...

mungkin xda jodoh kan