Pages

Monday, 22 August 2011

Semarakkan Kemerdekaan!!!

Lagi beberapa hari lagi nak raya kan. Fuh...Begitu pantas sekali masa memecut. Ini bukan sahaja tak sempat nak celik.. nak pejam pun dah tak sempat menyempat.. Hehe.. Kebetulan pula sambutan Aidilfitri kali ni seiring dengan sambutan Kemerdekaan Negara yang ke-54. Tapi nampak gaya macam semangat lebih kearah nak raya kan. Setakat aku meronda-ronda di bandar Kuala Terengganu, aku tak nampak lagi kelibat bendera pada mana-mana kenderaan. Agaknya save duit untuk beli baju raya kott.. Muahaha.. Tapi macam mak dan ayah aku ni bukan taknak letak...tapi mereka ni nak tunggu orang bagi free baru letak. Save bajet atau tahik hidung masin tu..  den tak tahu.! Muahaha.. Nasib baik aku takde kereta..Tak payahlah busy-busy kan kepala nak hias kereta bertemakan kemerdekaan.*Kononlah sangat..padahal dalam hati bergelegak..'Nak kete! nak kete!' 








Tahun lepas aku sambut kemerdekaan di Kedah.. Macam-macam aktiviti diadakan.. Koir, Syarahan, Nasyid...siap ada pasang bunga api dengan kek besaq gedabak... Best wokk!!!! Like 1JUTA! Yang paling aku tak boleh lupa adalah time koir. Bergelak sakan! Lawak yang teramat-amat. Dah lah budak-budak kelas aku nih semuanya jahil bab-bab koir nih. Masa kitorang tengah perform atas stage..Ramai pulak yang nengoknya! Nasib baik aku duduk baris kedua. Jadi takdelah orang nampak sangat akan 'kejahilan' aku nih. Muahahaha.. Tapi masa perform aku rasa best je kitorang nyanyi.. Lemak merdu giteww!! Entah macam mana kelas kitorang dapat no.2 jew... Isyk! Kenapalah tak boleh no.1 nih..!!! Frust menonggeng aku. Dah lah practice hari-hari dengan roomate-roomate tersayang. Semangat kemain!!! Pulak tu.. No.2 dari BELAKANG!!! Haisyhhh!!! Sabor jelah~ *muahaha




video


Amacam? Best kan.!!! 'Lemak merdu' gitewww!!! Yang ni versi edit-mengedit. Tak boleh tunjuk gedebush yang full terus.!! Ni time practice... Tak kasi tunjuk yang betul-betul lagi.. Kalu tunjuk yang betul-betul karang.. Mahu kilat sambar menyambar karang!! Muahaha...



Sekian,

5 comments:

SoLy SoLicious said...

ronda bndr KT ye..awat x dtg umah kite..heee

btw, mmg kurang pn.. uuhuhu...

Gadis Berkaca Mata said...

kan3. mmg pom. agak kurang dah sekarang.

hyz said...

errrrr nak komen tkt kecik aty.. hahahhaa...... sila harmoni lagik ye nyanyian tuh.. hohooh

Gadis Berkaca Mata said...

takpe2.. hati mmg dah kecik pun. hehe. xcukup harmoni lagi eyh? nanti sy gtaw bigboss suh ejas balik k. pitchng pecut laju sangat. xsempat nak kejar. muahahaha ^_^

atien said...

lemak merdu nya suara awak...
hik3...

nk test gk tgok yg lg 1..