Pages

Sunday, 23 October 2011

Rusa masuk KL!

Perghhhh...GBM pergi KL derr.. Ini kali ke-2 aku ke KL tanpa kedua-dua orang ibu bapaku disisi.. Kalau dengan family dah memang berpuluh kali dah aku ke sana..rumah saudara mara sebelah ayah aku lebih ramai menetap di KL berbanding KT. First time aku ke KL tanpa mak ayah aku masa aku Form 4. Masa tu sekolah taja budak-budak yang dapat result PMR cemerlang ke KL selama 3 hari 2 malam. Kira macam hadiah lah untuk kitorang.. muahaha.. Masyuukkkk beb =p. Kali ke-2 pulak adalah semalam disebabkan atas dasar ajakan rakan satu kos. Macam agaks manja je kan GBM ni.. tak independent langsung! pergi mana-mana nak berteman. Arghhhhhh.. Independent ke..tak ke... aku peduli hape! Keselamatan perlu diutamakan!!! Nanti kalau terjadi apa-apa kat GBM sape susah??? Korang jugak... Merana tak dapat dengar GBM berleteq lagi. muahaha.. *oppss..terperasan suda~=p


So, semalam bermulalah pengembaraan kedua aku ke KL tanpa ibubapa disisi.. Agak mencabar weyh! Naik 2 butir bas baru sampai KL sentral.. Lepas tu dari KL sentral pulak kitorang naik monorel untuk ke Time Square. Opppss.. sebut pasal monorel... sebenarnya kan.. Ini adalah first time aku naik monorel.. muahaha.. Senyum kambing aku dibuatnya! Gembira tak terkata!!! sampai balik je KL terus post kat FB..



Fuhhh.. memang agaks keuluan lah aku ni. sampaikan ada yang siap perli duk tanya..


Monorel ada berapa bijik tayar?
Hah?? Monorel ada tayar ke weyh? Asenye tadi tak nampak tayar pun..
Hahahaha..


Depa siap duk gelak kat aku weyh... Hamboi.. sakan depa nih!!! Kawe nih anok JATI KUALA TERENGGANU. sebab tu kawe dok reti naik monorel bagai nih! Biar ah demo nok kato kawe ni darat ke... ulu ke.. Apa-apa pun kawe nok ingatkan ke demo... GANU nelang bohhh!!! Mene sokmo stakat nih!


Opppsss.. tiba-tiba teremosi.. tapi bukan itu loghat klate ke??? muahaha.. Meme ahhh!!! Kawe ni universal! Kecek gapo pun boleh.. Utara,selatan,timur, barat semua kawe reti.. Tak lama lagi kawe kecek cino lah plok. tengah duk study kecek mandarin loni. Demo jaga-jaga!!! Skali kawe kecek cino baru terbeliak 2 bijik mato... muahaha..


Amacam..Boleh paham? Tak paham??? Abaikan... sebab kalau korang guna google translet pun sia-sia je nyah... depa bukan reti bahasa klate...muahaha..



Semalam motif utama aku outing nak beli pen dengan highlighter je...sebab pen aku memang agak nazak sekarang ni.. bukan sebab rajin menulis.. tapi sebab pen aku selalu je jatuh! Lepas tu mulalah dakwat tersekat-sekat.. Naik geram aku. Huhhh!!! Tapi..berjalan sejauh beberapa kilometre dan perjalanan yang berjam-jam lamanya hanya untuk beli pen cuma! Macam tak berbaloi je kan.. So, disaat-saat akhir..aku upgrate skit motif utama aku ke TS. Baru berbaloi aku menghabiskan masa berjalan sejauh ini!!! Betol tak?? muahaha..



Fyra dan Husna... Tengok je orangnya kecil molek... Tapi kuat shopping nih.. Tak sampai 1jam berjalan dah tergantung plastik besar disisi.. muahaha.. GBM??? Aku takde.. aku stakat window shopping boleh la.. nak shopping betul-betul kena tunggu orang masuk meminang dululah.. muahaha *gelak gatal!!!


Pukul 7.00pagi kitorang keluar dan pukul 7.00malam kitorang sampai.. Fuhhh..piwitttt.. Hebat tak timing kitorang?? haha.. kebetulan ter'sama' pulak masa pergi dan balik.!!! Terrrrbaekkk!!!


Pisss.. dalam plastik tu lah benda yang aku nak beli di saat-saat akhir.!!! Comey weyh.. Rasa macam nak buat bantal peluk, nak cium-cium, nak gigit-gigit.. Cun melecun sangat! 




Wahai si kasut, kenapakah kamu begitu comel sekali... Kecomelan kamu tu menyebabkan shaye menghabiskan duit semata-mata nak tatap kecomelan kamu hari-hari.. Tak sanggup melihatnya terlepas ditangan orang lain.. muahahaa.. *dah macam orang gilaq!


p/s: pusing 360 darjah semata-mata nak cari LOW YAT! tersesat...padahal belakang pada TS je pun.. HAIHHH..SEMPUT!!!


Sekian,

6 comments:

teema chan said...

cool la gbm ni haha neway take care la lau pegy jalan2 tanpa parents ;)

Gadis Berkaca Mata said...

hehe.. Tu r.. mak bnyk kali pesan.. 'hati-hati jalan.. jaga beg elok-elok..'

Qalamku Mya said...

cedey ta dpt j0in sme2....kal0 ta mmg sme2 la rusa msuk kl kte...haha....

Gadis Berkaca Mata said...

ala... awat tak ckp awal2 nak itot.. kalo tak leh la buat nerd same2.. hehe=p

SoLy SoLicious said...

waahh..kasut kite sama...corak aje lain..

Gadis Berkaca Mata said...

eyh-eyh.. ye ke.. hehe.. boria lah kiter nanty..=)