Pages

Monday, 16 February 2015

Pre semester 8

Alhamdulillah. 
13 februari 2015. Result semester 7 diumumkan. Tahniah buat semua rakan rakan yang berjaya. Result semester ni paling cuak dan paling banyak bermain emosi sebab kitorang menerima result semasa berada di UiTM Puncak Alam. Selalunya kitorang terima result dekat rumah kampung halaman masing masing. Tapi demi pengorbanan seketol research, kami pasrahkan jua diri ini dalam mengharungi badai sebagai final year student. ewah! Lecturer lecturer merangkap supervisor kami tak kurang kuat betul mengusik. Katanya result semester ni ramai yang drop. Clinic ramai yang fail. Bayangkanlah perasaan kami. Memang meronta ronta ah dalaman ni. 
Alhamdulillah, semua lulus.


Hari yang sama keputusan diumumkan, supervisor kami membuat jamuan kecil kecilan sebagai menghargai pengorbanan anak anak didik dia yang berkorban cuti semester yang boleh dimanfaatkan dengan kelas memasak bersama emak terpaksa tergendala dek kerana seketol research. Ya Allah, memang terharu teramat. Patutnya kitorang la belanja lecturer sebab kitorang ramai, lecturer beberapa je tapi sanggup luang masa bagi tunjuk ajar pada kami. Aku tahu pasal ni pun one day before that day. Tak sempat nak prepare apa apa. Kalau tak boleh la aku tunjuk skill memasak aku. *Poyo lebih. masak pun kelaut. haha. Dengar kabar juadahnya nasi bukhari. Gulp! tertelan air liur sendiri. dap emm. dap emm. 


Meet my sv. baru balik umrah. 



each box consist of different flavour. 

Nasi bukhari

Cheese cake secret resepi. sedapnye masyaAllah.

Antara tenaga pengajar kami. 




Mintak izin blogger VIP kite culik gambar kek sebiji daripada blog ye. hihi. Dan kesimpulannya juadah pada hari itu sememangnya best best. Kenyang sampai ke malam. 
Alhamdulillah. Result dah dapat. Perut pun kenyang terisi berkat dengan ilmu dan juadah daripada tenaga optometri UiTM. 


Terima kasih sir hirzi, sir azmir, sir saiful, madam halillah dan rakan rakan seperjuangan. Mesti bakal rindukan moment moment macam ni bila dah tamat degree nanti. :')


Doakan kejayaan kami, semoga kita semua menjadi optometrist yang success dunia dan akhirat. InsyaAllah. Aameen. 


psst: Cik VIP aka cik fatin pun ada update moment indah dia di sesawang kesayangan dia dekat sini. boleh la usha. dia tu lagi rajin ambil gambar daripada aku. sebab tu femes sampai lecturer pun kenal blog dia. untung la kan. haha


Sekian, 

3 comments:

HambaMu said...

tak aci ni

Nurfatin Atikah said...

hey, lecturer pun kenal blog GBM jugaklah :D

Gadis Berkaca Mata said...

@hambamu
eh. mekaniii. jadi blogger dah dia skrg. hehe


@nurfatin
kenal pun sbb kak paten hashtag kat fb. haha