Pages

Thursday, 17 January 2013

Spect ke-4.. berjaya disiapkan!


Alhamdulillah, Alhamdulillah, Alhamdulillah... 
(*entry ini sepatutnya dipublish bulan disember yang lalu lagi.. tapi disebabkan busy dengan musim exam. jadilah ia sekarang baru dipublishkan.)


Madam: Hari ini saya bagi yang kelas kamu set spect baru. Hari ini kita buat untuk rimless frame. 
Kami: Yeayyy!
******
GBM: Cantiknya spect ni. Madam, kenapa saya tak pernah jumpa pun spect cantik cenggini kat kedai.
Madam: Kamu tu kalu dah nama dapat pegang spect free semua cakap tak pernah jumpa. 
GBM: Mana ada madam.. Spect ni memang cantik lah.. -.-"



Cantik kan? Ini merupakan spect rimless yang tercantik yang belum pernah aku jumpa sebelum ni.


Cantik tu memang cantik nak siapkan spect ni sampai jadi hasilnya macam yang kat atas ni.. MasyaAllah.. sentap molek.. dalam bilik aircone se dingin 20 darjah celcius pon boleh menitik peluh didahi tau. Tersangatlah memerlukan penelitian+kemahiran+kecekapan yang sangat tinggi. Kini barulah terjawab persoalan aku, kenapa madam tak jadikan spect rimless sebagai spect pertama kitorang. 

Mana nak tebuk lubang, nak alignkan nose pad kasi spect bila pakai tidak tunggang terbalik, nak adjust temporal frame mesti dilakukan sebelum dipasangkan lens. Berhadapan dengan probabiliti untuk lens tu patah sememangkan setinggi 90%. Kecut perut jugak ah.. 

Alhamdulillah dipengakhirannya aku berjaya jugak menghasilkan spect secantik yang diatas tu. Spect asal tak sempat nak snap. Kalau tak mesti lagi cun dari yang diatas. Kesian kat uollss tak dapat nak tengok. muehehe..  



Antara spect-spect yang pernah dihasilkan dan juga yang pernah di updatekan sepanjang semester 3; 



Spect 3: Metal Half frame

Spect 4: Rimless frame

p/s: spect ke-3 je aku tak update. Malas nak story kes benggang dengan diri sendiri sebab banyak buat silap. Lepas tu spect tu yang paling tak jadik. Memang double bengang. =((

Sekian, 

5 comments:

eimah siti said...

wahhh..cantik...skrg cik siti da tak pakai spek...power da back to normal...so tak leh la nak berangan pakai spek...huhu

Iha Zaliza said...

Perghh semua lawa2 tapi saya paling suka tgk spect 1 tu :)

Feel free to comment here 1 Litre of Tears maceh ;)

Nurfatin Atikah said...

alhamdulillah.. harap2 sem depan kita dpt buat spec yg lagi baik punya.. :)

GBM said...

@emah siti
Alhamdulillah.. baguslah tu.. nanti sharelah petua.. GBM pun ad jugak berazam xnak pakai spect dah ni tp bile xpakai makin teruk la plak jadinye.

GBM said...

@NurFatin Atikah
InsyaAllah.. harap2 xdak dah spect half frame. suka pakai tapi xsuka buat! haha